maanantai 27. tammikuuta 2014

Paholaisen parempi kakku



  • 4dl sokeria
  • 1dl kaakaojauhetta
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 1tl suolaa
  • 1tl ruokasoodaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2dl maitoa
  • 150g leivontamargariinia
  • 100g tummaa leivontasuklaata
Sekoita sokeri, kaakao, jauhot, suola, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Lisää maito ja kanamunat ja sekoita tasaiseksi. Sulata margariini ja lisää se vähän jäähtyneenä taikinaan. Vatkaa aineita kunnes rakenne on kakkutaikinamainen ja väri vaalentunut. Rouhi suklaa n. herneen kokoisiksi paloiksi ja kääntele taikinaan. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteisessa uunissa 40-60 min. Kakku on parasta jäähdytettynä ja oikestaan vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja: