perjantai 15. elokuuta 2014

Perinteinen sianlihakastike eli "läskisoossi"


  • 300-400g sian kylkisiivuja
  • 1-2 sipulia
  • maustepippuria, merisuolaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • vettä
Kuori ja kuutioi sipuli. Leikkaa sylkisiivut paloiksi. Laita kylkisiivut kylmälle pannulle ja ruskista omassa rasvassaan. Nosta lihat kattilaan, ja kuullota sipulikuutiot pannulle jääneessä rasvassa. Nosta sipulisilppu kattilaan, jätä rasva pannulle. Mausta kokonaisilla maustepippureilla ja merisuolalla. Lisää vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta kypsäksi. Suurusta kastike: Ruskista vehnäjauho pannulle jääneessä rasvassa kevyesti, kaada kattilasta osa kastikkeen liemestä pannulle, sekoita tasaiseksi ja sitten kaikki takaisin kattilaan, anna kiehua vielä vähän aikaa, jotta jauhot kypsyvät.

Ei kommentteja: