maanantai 9. helmikuuta 2015

Spaghetti carbonara



  • 300g spaghettia
  • suolaa
  • 100-150g kinkkua
  • ½ sipuli
  • öljyä
  • 2 kananmunaa
  • loraus kermaa
  • mausteita esim. mustapippuria
  • vettä
  • (juustoraastetta)
Silppua sipuli ja raasta kinkku karkeaksi raasteeksi. Laita spaghetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää kinkkuraaste. Riko kananmunien rakenne isossa kulhossa, lisää joukkoon loraus kermaa ja vettä (ja juusto), mausta pippurilla.

Lisää kuuma, kypsä shaghetti pannulle ja sekoita kinkku-sipuliseokseen. Huolehdi, ettei seos jäähdy ja lisää se muna-kerma-vesiseokseen. Sekoita hyvin, jotta kananmuna ehtii kypsyä ennen kuin pasta jäähtyä liiaksi. Lisää halutessasi mausteita.

Meillä kun juusto ei ole oikein kenenkään herkkua, niin jätin juuston pois ja ihan hyvää tuli ilmankin.


Ei kommentteja: