keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Rahkapiirakka


 Muruseos:
  • 8dl vehnäjauhoja
  • 3dl sokeria
  • 2tl leivinjauhetta
  • 2tl ruokasoodaa
  • 2tl vaniljasokeria
  • 250g voisulaa

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voisula


 Pohja:
  • 2/3 muruseoksesta
  • 2dl piimää (tai mitä tahansa hapanmaitotuotetta, esim. jogurttia)
  • 2 kanamunaa

Sekoita piimä-kanamunaseos muruseokseen, vatkaa aika tasaiseksi

 Rahkatäyte:
  • 500g rahkaa (puolet voi olla myös makurahkaa)
  • 2dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3tl vaniljasokeria

Sekoita täytteen aineet keskenään

1litra raparperia (tai omenaa, marjoja tms.)


Levitä pohjaseos pellille, levitä pohjan päälle raparperit/marjat/omenat ja niiden päälle rahkatäyte. Murustele lopuksi pinnalle muruseos (1/3)

 Paista 175 asteisessa uunissa noin 45min.

Ei kommentteja: