perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kasvismunakas



  • ½ punasipuli
  • pala purjoa
  • 2 perunaa
  • 1 isohko porkkana
  • pala kukkakaalia
  • pala parsakaalia
  • pakastemaissia
  • pakasteherneitä
  • ruokaöljyä
  • mustapippuria ja suolaa
  • 3 kanamunaa
  • n.1 dl vettä
Kuori ja kuutioi peruna ja porkkana. Silppua sipuli ja purjo. Pilko kaalit sekä sulata pakastemaissi ja -herneet. Riko kananmunien rakenne ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita pannulle ruokaöljyä ja lisää porkkana- ja perunakuutiot pannulle, lisää hetken päästä sipuli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä hetki ja lisää kaalit. (Jos haluat jouduttaa ruoanvalmistusta, lisää pannulle tippa vettä ja peitä kannelle, niin kaalit kypsyvät nopeammin.) Kun kaalit ovat vähän pehmenneet lisää pakastekasvikset ja lisää pannulle lämpöä. Lisää pannulle tarvittaessa vähän öljyä ja kaada kanamuna-vesi seos pannulle. liikuttele varovasti massaa pannun reunoilta keskelle. Kun kananmunamassa alkaa hyytyä käännä lämpö pois ja anna kypsyä loppuun. Tarjoa heti.

Ei kommentteja: