tiistai 4. maaliskuuta 2014

Laskiaispullat



Taikina:
  • 7½dl maitoa
  • 250g voita tai margariinia
  • 1rkl kardemummaa
  • 1tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2½dl sokeria
  • 1½-2 pss kuivahiivaa
  • n. 20dl vehnäjauhoja
Sulata voi kattilassa (tai mikrossa), lisää maito ja lämmitä reilusti kädenlämpöiseksi (n. 42 astetta). Sekoita sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja lämmin voi-maitoseos. Lisää puolet jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikinaa kunnolla, ja lisää jauhoja kunnes taikina on napakkaa, mutta pehmeää. 

Kohota taikinaa liinan alla n. puoli tuntia. pyörittele taikinasta pullia. Kohota pullia vielä n. puoli tuntia, voitele kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.

Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä hillolla tai mantelimassalla sekä kermavaahdolla. Ripottele pullien päälle tomusokeria.

Ei kommentteja: