maanantai 19. elokuuta 2013

Kanelinen mustikkakiisseli




  • 2dl pakastemustikoita
  • 1l vettä
  • 1-2dl sokeria
  • kanelia
  • 2rkl perunajauhoja
  • n.1dl kylmää vettä

Laita mustikat tarjoiluastiaan. Mittaa kattilaan vesi ja mausta se kanelilla ja makusi mukaan sokerilla. Kiehauta ja nosta kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada nauhana kiisselin joukkoon. Nosta kattila takaisin liedelle ja kiehauta nopeasti. Kaada kiisseli mustikoiden päälle tarjoiluastiaan ja ripottele sokeria pinnalle. Anna jäähtyä ja sekoita ennen tarjoilua mustikat kiisseeliin.

Jos käytät tuoreita mustikoita, ne lisätään vasta jäähtyneeseen kiisseliin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylmään veteen voi jo kattilassa sekoittaa perunajauhot ja kiisseli on kiehautettuna valmis.

Ipana kirjoitti...

Joo niin voi, mutta kun jauhoissa on aina vähän eroa, olen huomannut helpommaksi tehdä suurustuksen tällä tavalla.

Kuumaan nesteeseen sekoitettaessa ei myöskään tarvitse sekoitella lientä kiehumista odotellessa. Lasten kanssa kun yleensä aina juuri silloin kun pitää jotain vahtia, niin pitäisi olla toisaalla.