tiistai 3. syyskuuta 2013

Lasagne



Jauhelihakastike:
  • 400-500g jauhelihaa
  • 1 iso porkkana
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 pientä sipulia
  • 1 pieni paprika
  • 500g paseerattua tomattia tai tomattimurskaa
  • 3-5dl vettä
  • mustapippuria, suolaa, oreganoa, yrttisuolaa
Kuori porkkana ja sipulit. Pilkosipulit ja paprika. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Ruskista sipulit, lisää jauheliha osissa ja ruskista kevyesti. Lisää porkkanaraaste, paprika paseerattu tomaatti ja vettä niin, että muodostuu laiha kastike. Mausta hyvin.

Maitokastike: Kaksinkertainen maitokastikkeen perusohje
  • valkopippuria, suolaa
Valmista ohut (=vähennä jauhojen määrää) maitokastike kaksinkertaisena perusohjeen mukaan, mausta valkopippurilla ja suolalla.


Juustokastike:
  • loput maitokastikkesta (n. 1/3)
  • 2-3dl juustoraastetta
  • (maitoa)
Lisäksi:
  • lasagnelevyjä n. 16kpl (vuoan koko n. 22x30x6cm, neljä kerrosta)
Kokoaminen: Laita  alimmaiseksi vuokaan jauhelihakastiketta ja maitokastiketta. Lisää kerros lasagne levyjä. Lisää lasagnelevyjen päälle jauhelihakastiketta ja maitokastiketta. Lisää uusi kerros lasagnelevyjä. Toista kunnes lisäät viimeisen lasagnelevy kerroksen. Paina kerrokset tiiviiksi.

Valmista lopusta maitokastikkeesta juustokastike lisäämällä siihen juustoraaste ja hivenen maitoa. Kaada juustokastike viimeisen lasagnelevykerroksen päälle.

Paista 175 asteisessa uunissa reilu tunti.


valmiina kokoamiseen

Ei kommentteja: