Keitetty naudanliha
-
n. 1-2kg naudan keittolihaa (esim. etuselkää)
- 2-3 porkkanaa
- 2 sipulia
- 3-4 valkosipulin kynttä
- pala lanttua
- pala juuriselleriä
- 3 laakerinlehteä
- kokonaisia pippureita (valko-, musta- ja maustepip.)
- karkeaa merisuolaa
- vettä
Mausta vesi suolalla. Kun vesi alkaa kiehua, lisää
keittoliha kokonaisena kattilaan. Kuori verivaahto pois ja lisää mausteet ja
sipulit. Keitä hiljalleen ja kuori sillä välin juurekset. Laita juurekset
kattilaan isoina paloina. Keitä kunnes
liha on todella kypsää. Paloittele liha ja siivilöi liemi.
Pakasta paloiteltu liha liemineen annoskokoisiin rasioihin.
Keittojuurekset
Kuori ja pilko juurekset, leikkaa purjo puolirenkaiksi. Kuullota
purjo/sipuli öljyssä, lisää juureskuutiot ja vesi. Keitä puolikypsäksi. Pakkaa
annoskokoisiin rasioihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti