Esivalmisteltuna pakkaseen

Toisinaan tarjouksesta saa edullisesti raaka-aineita, tai niiden esivalmistelu on aikaa vievää. Silloin kannattaa hyödyntää pakastamista.


Keitetty naudanliha

  • n. 1-2kg naudan keittolihaa (esim. etuselkää)
  • 2-3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • pala lanttua
  • pala juuriselleriä
  • 3 laakerinlehteä
  • kokonaisia pippureita (valko-, musta- ja maustepip.)
  • karkeaa merisuolaa
  • vettä

Mausta vesi suolalla. Kun vesi alkaa kiehua, lisää keittoliha kokonaisena kattilaan. Kuori verivaahto pois ja lisää mausteet ja sipulit. Keitä hiljalleen ja kuori sillä välin juurekset. Laita juurekset kattilaan isoina paloina.  Keitä kunnes liha on todella kypsää. Paloittele liha ja siivilöi liemi.

Pakasta paloiteltu liha liemineen annoskokoisiin rasioihin.

Keittojuurekset

 

  • porkkanaa
  • lanttua
  • purjoa/ sipulia
  • ruokaöljyä
  • vettä

Kuori ja pilko juurekset, leikkaa purjo puolirenkaiksi. Kuullota purjo/sipuli öljyssä, lisää juureskuutiot ja vesi. Keitä puolikypsäksi. Pakkaa annoskokoisiin rasioihin.

Ei kommentteja: