Kastikkeiden perusohjeet
Maitokastike perusohje
-
2rkl ruokaöljyä / voita
- 3rkl vehnäjauhoja
- 5dl maitoa
Laita öljy/ voi kattilaan, lisää
jauhot ja anna jauhojen kypsyä, muttei ruskistua. Lisää puolet maidosta ja anna
saostua, lisää loppu maito ja hauduta n. 5-10min.
Katso myös: lasagne
Vaaleakastike perusohje 1
-
2rkl ruokaöljyä
- 3rkl vehnäjauhoja
- 5dl vettä
Laita öljy kattilaan, lisää
jauhot ja anna jauhojen kypsyä, muttei ruskistua. Lisää vesi kahdessa osassa,
keitä kunnes kastike saostuu.
Katso myös: lohikastike,
Vaaleakastike perusohje 2
-
5dl kasvis-, kala- tai lihalientä
- 5rkl vehnäjauhoja
Jäähdytä liemestä n. 1½ dl, ja
sekoita siihen jauhot hyvin. Lisää näin saatu ruurus kiehuvaan liemeen. Keitä
kunnes jauhot kypsyvät ja kastike saostuu.
Katso myös: kanakastike kolmella tapaa,
Ruskeakastike perusohje 1
-
2rkl ruokaöljyä/ voita
- 4rkl vehnäjauhoja
- 5dl vettä
Ruskista pannulla jauhot ja öljy/
voi koko ajan sekoittaen kauniin ruskeaksi. Lisää puolet vedestä ja anna
saostua, lisää loppu vesi ja hauduta n. 5-10min.
Ruskeakastike perusohje 2
-
5dl lihalientä (paistolientä, pannun huuhdelientä)
- 3rkl vehnäjauhoja
Jäähdytä liemestä n. 1½ dl, ja
sekoita siihen jauhot hyvin. Lisää näin saatu ruurus kiehuvaan liemeen. Keitä
kunnes jauhot kypsyvät ja kastike saostuu.
Katso myös: jauhelihakastike
Pääruokakastikkeet
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti