Kastikkeiden perusohjeet

Maitokastike perusohje

  • 2rkl ruokaöljyä / voita
  • 3rkl vehnäjauhoja
  • 5dl maitoa
Laita öljy/ voi kattilaan, lisää jauhot ja anna jauhojen kypsyä, muttei ruskistua. Lisää puolet maidosta ja anna saostua, lisää loppu maito ja hauduta n. 5-10min.

Katso myös: lasagne

 

Vaaleakastike perusohje 1

  • 2rkl ruokaöljyä
  • 3rkl vehnäjauhoja
  • 5dl vettä
Laita öljy kattilaan, lisää jauhot ja anna jauhojen kypsyä, muttei ruskistua. Lisää vesi kahdessa osassa, keitä kunnes kastike saostuu.

Katso myös: lohikastike,  

 

Vaaleakastike perusohje 2

  • 5dl kasvis-, kala- tai lihalientä
  • 5rkl vehnäjauhoja
Jäähdytä liemestä n. 1½ dl, ja sekoita siihen jauhot hyvin. Lisää näin saatu ruurus kiehuvaan liemeen. Keitä kunnes jauhot kypsyvät ja kastike saostuu.

Katso myös: kanakastike kolmella tapaa,

 

Ruskeakastike perusohje 1

  • 2rkl ruokaöljyä/ voita
  • 4rkl vehnäjauhoja
  • 5dl vettä
Ruskista pannulla jauhot ja öljy/ voi koko ajan sekoittaen kauniin ruskeaksi. Lisää puolet vedestä ja anna saostua, lisää loppu vesi ja hauduta n. 5-10min.

 

Ruskeakastike perusohje 2

  • 5dl lihalientä (paistolientä, pannun huuhdelientä)
  • 3rkl vehnäjauhoja
Jäähdytä liemestä n. 1½ dl, ja sekoita siihen jauhot hyvin. Lisää näin saatu ruurus kiehuvaan liemeen. Keitä kunnes jauhot kypsyvät ja kastike saostuu.

Katso myös: jauhelihakastike

Pääruokakastikkeet


Ei kommentteja: