perjantai 13. joulukuuta 2013

Mureat piparkakut





  • 2dl tummaa siirappia
  • 2tl kanelia
  • 1tl inkivääriä
  • 1tl neilikkaa
  • 1tl maustepippuria
  • 1tl pomeranssinkuorta
  • 400g leivontamargariinia
  • 4dl sokeria
  • 1 muna
  • 2dl kermaa, maitoa tai kermamaitoa
  • 3tl ruokasoodaa
  • n. 1kg vehnäjauhoja
Kiehauta siirappi ja mausteet ja jäähdytä seos. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon maustesiirappi, ja kananmuna. sekoita sooda pieneen määrään jauhoja ja sekoita jauhot ja kerma vuorotellen rasva-siirappi-kanamunaseokseen.
Taikinasta tulee aika pehmeää, mutta se kovettuu jonkin verran jääkaapissa. Kauli taikina seuraavana päivänä ja ota muoteilla piparkakkuja. Paista n. 200 asteisessa uunissa kauniin värisiksi.

Ei kommentteja: