perjantai 13. joulukuuta 2013

Maustekakku



 

  • 4 dl piimää tai kermaviiliä
  • 2 dl  tummaa siirappia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 1/2 tl soodaa
  • (2 dl rusinoita)
  • 175 g sulatettua voita tai margariinia
Sekoita piimä, siirappi ja sokeri kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ja rusinat). Lisää sulatettu rasva.

Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2,5 l). Paista 175 asteessa 45–60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys esim. cocktailtikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Ohje Dansukker

Ei kommentteja: