keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Riisivälipala


  • 3dl puuroriisiä
  • 5dl vettä
  • n. 1l maitoa
  • vaniljasokeria
  • (sokeria)
  • 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kermaa tms.

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää riisi. Kun vesi alkaa olla vähissä lisää maitoa vähän kerrallaan, kunnes tuloksena on hivenen löysä puuro. Mausta vaniljasokerilla (ja halutessasi sokerilla). Jäähdytä puuro kylmäksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kääntele kylmän puuron joukkoon. Tarjoa hillon tai marjojen kanssa. Annoksesta tulee aika iso, joten jos teillä ei ole kotona miestä, joka tykkää makeasta (niinkuin meillä), niin kannattaa tehdä vain puoli annosta. Tähän voi käyttää myös tähteeksi jääneen riisipuuron. Maidottoman version saa kun keittää riisipuuron veteen ja käyttää maidotonta vaniljakastiketta, esim. Sunnuntai vaahtoutuva vaniljakastike.

Ei kommentteja: