- 2dl hiutaleita tai leseitä
- 7dl vettä
- jauhoja
- 1pss kuivahiivaa
- ripaus suolaa
Laita hiutaleet tai leseet ja osa vedestä turpoamaan astiaan. Lisää
suola ja loput vedestä, vesi pitää olla reilusti kädenlämpöistä. Lisää hiiva
sekoitettuna jauhoihin. Jauhoa sekoitetaan taikinaan sen verran kuin esim.
puuhaarukalla vaivatta sekoittuu. Taikina jää siis todella löysäksi. Anna
kohota n. puoli tuntia, ja nostele taikinasta pellille isolla lusikalla kekoja.
Anna nousta vielä n. 15 min. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 min, tai
kunnes ovat kypsiä.
Taikinaan voi laittaa hiutaleiden tai leseiden sijaan tai
lisäksi puuroa, perunamuusia, porkkanaraastetta tms. mitä on sattunut jäämään.
Jauhoina voi käyttää ruis-,ohra-,kaura-,gramham-vehnä- tai hiivaleipäjauhoa,
kunhan osa (n.½) on vehnäjauhoja. Jos tekee isomman määrän sämpylöitä, niin ne
pysyvät kauemmin mehevinä, jos taikinaan lisää vähän ruokaöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti