tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kasvispata


  • ½ keltasipuli
  • ½ punasipuli
  • pala purjoa
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • iso porkkana
  • pala kesäkurpitsaa
  • ½ prk tomaattimurskaa
  • ½ prk kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka)
  • ½rasiaa tuoreita herkkusieniä
  • ruokaöljyä
  • mausteita: suola, mustapippuri, paprika, chili

Pilko silpulit ja purjo. Kuutioi porkkana ja kesäkurpitsa. Poista sienistä kannat ja pilko sopiviksi paloiksi. Kuullota sipulit ja purjo öljyssä. Mausta suolalla, mustapippurilla, chilillä ja paprikajauheella. Lisää porkkanakuutiot ja kuullota niitä hetki. Lisää tomaattimurska ja huuhdotut pavut, anna hautua muutama (5-10) minuutti. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja hauduta vielä kunnes porkkana ja kesäkurpitsa ovat kypsiä, mutta vielä hivenen rapeita. Lisää herkkusienet ja anna sienien lämmitä. Tarkista maku ja lisää mausteita maun mukaan.
Tarjoile riisin kanssa

Ei kommentteja: