- 2 keskikokoista perunaa
- porkkana
- pieni kesäkurpitsa
- pala munakoisoa
- varsisellerin varsi
- pieni pala palsternakkaa
- n. 4dl ruoanvalmistuskermaa (itse käytän Keiju Ruoka 15%, joka on maidoton/kaurapohjainen)
- vaaleaa suurustetta
- yrttejä maun mukaan
- herbamarea, suolaa, pippuria
Kasvikset siivutetaan tai suikaloidaan, mikä sattuu hyvälle tuntumaan.
Kasvikset, yrtit, mausteet ja vaalea suuruste ladotaan kerroksittain vuokaan
päälle kerma ja paistetaan uunissa 175 asteessa noin tunti tai kunnes kasvikset
ovat sopivan pehmeitä. Tähän voi laittaa mitä tahansa kasviksia, kerman voi
vaihtaa tomaattimurskaan, laatikkoon voi lisätä juustoa, papuja tai vaikkapa
jauhelihaa. Oma lemppari yhdistelmäni on: punajuuri-kaali-ananasmurska-palsternakka-aurajuusto,
mutta tämä ei uponnut oikein lapsille. Pitääpä vielä lisätä: bataatti on tosi
hyvää lähes kaikessa kasvisruoassa, niin tässäkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti