keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kasvislaatikko


  • 2 keskikokoista perunaa
  • porkkana
  • pieni kesäkurpitsa
  • pala munakoisoa
  • varsisellerin varsi
  • pieni pala palsternakkaa
  • n. 4dl ruoanvalmistuskermaa (itse käytän Keiju Ruoka 15%, joka on maidoton/kaurapohjainen)
  • vaaleaa suurustetta
  • yrttejä maun mukaan
  • herbamarea, suolaa, pippuria
 

Kasvikset siivutetaan tai suikaloidaan, mikä sattuu hyvälle tuntumaan. Kasvikset, yrtit, mausteet ja vaalea suuruste ladotaan kerroksittain vuokaan päälle kerma ja paistetaan uunissa 175 asteessa noin tunti tai kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä. Tähän voi laittaa mitä tahansa kasviksia, kerman voi vaihtaa tomaattimurskaan, laatikkoon voi lisätä juustoa, papuja tai vaikkapa jauhelihaa. Oma lemppari yhdistelmäni on: punajuuri-kaali-ananasmurska-palsternakka-aurajuusto, mutta tämä ei uponnut oikein lapsille. Pitääpä vielä lisätä: bataatti on tosi hyvää lähes kaikessa kasvisruoassa, niin tässäkin.

Ei kommentteja: