tiistai 23. heinäkuuta 2013

Lihapullat kolmella tapaa

Helpot lihapullat
(murekemassa)



Perusohjeen lisäksi:
  • Ranskalainen sipulikeittopussi
  • maustepippuria, suolaa
Muunnos perusohjeesta:
  • käytä vain puolet perusohjeen korppujauhoista
  • korvaa neste kermaviilillä (2dl)
Sekoita sipulikeittoainekset, korppujauho ja mausteet, muista että sipulikeitossa on jo suolaa, joten sitä ei tarvi välttämättä ollenkaan lisätä. Lisää kermaviili ja 1 kananmuna, anna turvota ja lisää jauheliha. Muotoile massasta pullia. Paista pullat pannulla tai uunissa tai keitä ne lihaliemessä kypsäksi.

Valmista kastikeeksi ruskeakastike perusohjeen 2 mukaan ja mausta se pippurilla, suolalla ja vaikkapa ketsupilla tai sinapilla.

Isoäidin lihapullakastike
(murekemassa)

Perusohjeen lisäksi:
  • 1 iso sipuli
  • ½rkl öljyä
  • maustepippuria, suolaa, sinappia
Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipuli kypsäksi pannulla. Valmista murekemassa ohjeen mukaan, lisää kuullotettu sipuli ja mausteet. Paista voissa pannulla. Valmista lopuksi ruskeakastike perusohjeen 1 ohjeen mukaan pannulle jääneestä rasvasta.

Juustolihapullat
(murekemassa)

Perusohjeen lisäksi:
  • 1 iso sipuli
  • 1dl juustoraastetta tai raejuustoa tai fetajuustoa
  • mustapippuria, suolaa, persiljaa
Muunnos perusohjeesta:
  • käytä vain puolet perusohjeen korppujauhosta
Kuullota pieneksi pilkottu sipuli pannulla. Valmista murekemassa ohjeen mukaan, lisää mausteet, juusto ja kuullotettu sipuli. Pyöritä isohkoja pullia ja paista 225 asteisessa uunissa kunnes ovat kypsiä. Tarjoa perunasoseen kanssa.

Ei kommentteja: