keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Lihakeitto

(Sama keitto, kolmella tapaa)


Tapa 1
(keitetty naudanliha)

Perusohjeen lisäksi:
  • 3-4 isoa kiinteää perunaa
  • persiljaa
  • vettä
Lihaa keittäessä, nosta juurekset pois liemestä kun ne ovat kypsiä. Jatka lihan keittämistä, kunnes liha on todella kypsää. Pilko keitetyt juurekset. Ota osa lihasta ja liemestä  toiseen kattilaan, ja lisää joukkoon kuoritut ja kuutioidut perunat sekä vettä, kun perunat ovat kypsiä, lisää juurekset takaisin keittoon. Mausta tarvittaessa, ja lisää persilja ennen tarjoilua.

Tapa 2
(keittopohja 1)

Perusohjeen lisäksi:
Muutos perusohjeeseen:
  • huomioi liemen osuus lisätessäsi vettä keittoon
Valmista keittopohja ohjeen mukaan, lisää liha liemineen yhdessä veden kanssa. Mausta tarvittaessa, ja lisää persilja ennen tarjoilua.

Tapa 3
Kuori ja pilko perunat. Keitä perunat lihan (liemen ja veden) kanssa puolikypsiksi. Lisää keittojuurekset. Mausta tarvittaessa, ja lisää persilja ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: