keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Pannukakku

(pellillinen)

  • 1l maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 5dl jauhoja
  • ripaus leivinjauhetta
  • 1tl suolaa
  • (½-1dl sokeria)

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää reilu puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi, lisää loppu maito, ja anna taikinan seistä vähintään ½ tuntia, jos seisotat kauemmin laita kulho jääkaappiin. Lisää kananmunat ja paista voidellulla pellillä ensin 250 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, ja laske lämpö 175 asteeseen ja paista kunnes kypsä. Jos ei viitsi temppuilla lämmön kanssa niin ihan hyvää tulee jos paistaa 200 asteisessa uunissa.
Pannukakkutaikinaan voi sekoittaa hiutaleita, puuron loppuja tai jos haluaa suolaisen pannukakun niin vaikka kinkkua tai muuta tähteeksi jäänyttä lihaa. Muista silloin vähentää jauhojen määrää esim. 1dl hiutaleita+4dl jauhoja. Suolaiseen pannukakkuun sopii hyvin mausteeksi erilaiset yrtit. Jos tarjoat pannukakun hillon kanssa ei makeaankaan pannukakkutaikinaan tarvitse lisätä sokeria.

Ei kommentteja: