maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kreikkalainen juustopaistos



Pohja
  • 1 dl perunasosejauhetta
  •  2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 100 g leivontamargariinia
  • 1 dl kylmää vettä
Täyte
  • 2-3 sipulia
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 keltainen paprika
  • 1 tl oreganoa
  • mustapippuria
  • 3 tomaattia
  • 1 tlk salaattijuustokuutioita suolavedessä tai fetajuustoa
  • nippu persiljaa hienonnettuna
  • 3 kananmunaa
  • 1 tlk (2 dl) kevytkermaa
  • 12 mustaa oliivia

Sekoita pohjan kuivat aineet. Paloittele joukkoon kylmä rasva ja nypi seos ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Leivo taikina jauhoisin käsin tasaiseksi matalaksi kakuksi ja taputtele piirakkavuoan (pyöreä halkaisija 25 cm tai suorakaide n. 20 x 30 cm) pohjalle ja reunoille.
Suojaa pohjan reunat foliolla. Nosta pohja hetkeksi kylmään jähmettymään. Pistele pohja ja paista sitä 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.
Kuullota sipulit öljyssä ja lisää joukkoon valkosipuli. Puhdista paprika ja leikkaa kuutioiksi. Lisää paprikat pannulle ja anna pehmetä hetki. Mausta seos oreganolla ja pippurilla.
Kuutioi tomaatit ja valuta juutokuutiot. Levitä puolet tomaatti- ja juustokuutiosta vuokaan lisää vihannekset ja loput tomaatit ja  juustot vuokaan. Ripottele päälle persiljaa ja rouhi pintaan mustapippuria.
Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon kerma. Kaada seos vuokaan ja koristele pinta oliiveilla.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Suojaa ja tue pohjan reunat foliolla ennen paistoa.


Alkuperäinen ohje: pirkka.fi

Ei kommentteja: