sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kaalilaatikko

  • n. 1,5-2 kg kaalia
  • 1dl puuroriisiä
  • 1-2dl vettä
  • 400g jauhelihaa
  • siirappia
  • suolaa, meiramia, valkopippuria

Poista kaalista päälimmäiset lehdet ja kanta. Raasta tai silppua kaali pieneksi. Laita kaalisilppu isoon kattilaan ja lisää vettä. Hauduta välillä sekoittaen. Ruskista jauheliha. Siirrä haudutettua kaalia niin, että kattilaan muodostuu pieni kolo. Laita tähän koloon riisi kypsymään, lisää tarvittaessa vettä. Kun riisi on lähes kypsää sekoita kaikki aineet keskenään mausta siirapilla, suolalla, meiramilla ja valkopippurilla. Kun maku on kohdallaan kaada seos uunivuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.

Ei kommentteja: