Kokeilin ensimmäisen kerran sitten kouluaikojen valmistaa itse maksalaatikkoa. Ohjeen löysin Isoäidin reseptillä-blogista:
Riisipuuro:
6 dl maitoa
4 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1/2 sipuli
2 rkl voita
200 g jauhettua maksaa
1 kananmuna
4 rkl siirappia
2 dl huuhdottuja rusinoita
1 rkl merisuolaa
ripaus hienonnettua meiramia
ripaus jauhettua valkopippuria
voita uunivuoan voiteluun
Keitä riisiä 5 minuuttia ensin vedessä, kuumenna maito toisessa kattilassa ja lisää kiehuva maito vähitellen riisin sekaan. Keitä puuro miedolla lämmöllä melko pehmeäksi (30-35 minuuttia).
Kuori ja silppua sipuli, kuumenna voi pannulla ja ruskista sipulisilppu. Lisää kaikki aineet jäähtyneen puuron sekaan, voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin tunti, kunnes laatikko on kiinteää. Tarjoa puolukkahillon ja voisulan kanssa.
Tästä tuli tosi hyvää, joten ennakko-odotusten vastaisesti omatekemä voitti Saarioisten äidit 1-0.
Ensikerralla laitan enemmän maksaa, ja paistan laatikon pienemmässä vuoassa, jolloin laatikosta tulee ehkä hivenen mehevämpää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti