keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Runebergin tortut ilman mantelia

(12kpl)




  • 200g leivontamargariinia
  • 2dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2dl piparkakun murusia
  • 1dl näkkileivän murusia
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • n.300g paistonkestävää vadelmamarmeladia
  • koristeluun tomusokeria ja vettä (tai sokerikuorrutetta)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen margariini-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi kuiva-aine seos. Lusikoi taikina muffinivuokiin, ja tee taikinan keskelle pieni kuoppa. Pursota koloon hilloa reilusti. Paista 200 asteisessa uunissa n.15min. Hillo painuu uunissa kasaa, joten lisää hilloa torttujen päälle kun otat ne uunista. Anna jäähtyä. Tee tomusokerista ja vedestä koristelua varten tahnamaista kuorrutetta (tai käytä valmista sokerikuorrutetta)  ja pursota hillon ympärille.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hyvän näköiseltä näyttää! Itse olin laiska ja jätin tekemättä tänä vuonna :)