maanantai 19. elokuuta 2013

Kalamurekepihvit

(isohko annos, josta riittää pakkaseenkin)


  • 1kg lohta (perattuna)
  • ½dl kauraleseitä
  • ½dl korppujauhoja
  • 2dl ruokakermaa
  • 1 tillinippu
  • 3 kananmunaa
  • suolaa, musta- ja valkopippuria, sitruunanmehua

Paistamiseen voita ja ruokaöljyä

Kuutioi lohi yleiskoneeseen. Pyöräytä muutama kerta, kunnes lohi on sopivan rakeista, lisää leseet, korppujauho, kerma, tilli, suola ja pippurit. Seisota jääkaapissa n. tunti, jotta maut tasaantuvat. Vatkaa kananmunat löysäksi vaahdoksi ja kääntele massan joukkoon, lisää sitruunamehu.

Nostele lusikalla pannulle massasta nokareita, ja muotoile pihveiksi paista miedolla lämmöllä ensin toiselta puolelta lähes kypsäksi ja käännä pihvit.

Samasta massasta voi tehdä myös kalapullia, mutta massaa kannattaa lisätä vähän korppujauhoja, niin sitä saa paremmin muotoiltua pullia. Tai jos sen muodon ei ole niin väliä, voi pienemmillä lusikoilla muotoilemalla tehdä  pannulle  "pullia".



Ei kommentteja: